diumenge, 19 de maig de 2013

Què passa a dins de l' ou?Al cinquè dia hem de veure amb l’ ovoscopi que hem fabricat a la classe que quasi tots són viables. Tots menys tres.
Després ens caldrà seguir amb la responsabilitat diària de tenir cura de les condicions externes perque puguin néixer els pollets .
 Quan faci 18 dies deixarem de voltar els ous, baixarem la temperatura a 35’5 ºC i elevarem la humitat al 65%.
El dia 21 pujarem la humitat fins el 85% i esperarem pacienment que neixin. Quants naixeran???
La incubació artificial
La majoria dels pollets s’ obtenen amb incubació artificial.Per la incubació artificial s’ empren màquines incubadores que poden ser des de incubadores per a aficionats, com la nostra, amb una capacitat per a 20-100 ous, fins a incubadores de tipus industrial, amb capacitat per a centenars d’ ous.

Períodes crítics de la incubació
El primer abraça els 3-4 primers dies d’ incubació i és causa de problemes dels ous, com: falta de fertilitat, poca viabilitat, consanguinitat, etc. Per evitat això s’ empren ovoscopis o miraous, aparells proveïts d’ una llum mitjançant la qual podem veure l’ interior dels ous a contrallum. Tot això permet treure els ous avortats.
 ( Informació tècnicaCCEA Consell Insular de Menorca núm.35 gen 02)
ovoscopi2
                                                                         


                                        1-OU FÈRTIL   2-OU avortat  3-ou infèrtil
El segon és durant els tres darrers dies i és degut a pr0blemes amb la regulació de la màquina, com: temperatura, humitat , ventilació o voltes.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

A segon

A segon